Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Palliatieve zorg

Alles wat je moet weten over comfortabele en veilige palliatieve zorg thuis. 


Onderzoek toont aan dat de meeste patiënten in een terminaal stadium het liefst thuis doorbrengen, omringd door hun geliefden. Lees hier meer over hoe je met de hulp van Zorgpunt thuis de laatste reis van een naaste zo comfortabel mogelijk maakt. 

Inhoud

Jelle en Annelies namen thuis in alle rust afscheid. Dankzij Zorgpunt.


Na de diagnose van baarmoederhalskanker en tal van behandelingen later, kreeg Annelies te horen dat ook de laatste chemokuur niet aansloeg. Jelle vertelt ons over de laatste weken van Annelies en hoe hij, als echtgenoot en vader, ervoor zorgde dat ze in alle rust haar afscheid kon voorbereiden.

 

“Ergens voelden we het al aankomen. Toch kwam het besef hard aan toen de dokter zei dat er niets anders op zet dan de palliatieve behandeling te starten. Omdat Annelies graag terug naar huis wou, heb ik op aanraden van onze dokter contact opgenomen met Zorgpunt.” 

 

“Omdat het thuiszorgmateriaal dat ik besteld had de volgende dag al geleverd werd, mochten we meteen het ziekenhuis verlaten. Zorgpunt had me geadviseerd een elektrisch verstelbaar ziekenhuisbed met aangepaste matras, spuitaandrijver en toiletstoel te bestellen. Later hebben we ook nog een rolstoel gehuurd. Omdat Annelies graag zo veel mogelijk omringd werd door familie en vrienden, hebben we het bed uiteindelijk naar de woonkamer verplaatst. Door de mooie houten afwerking paste het ziekenhuisbed perfect in het interieur van de woonkamer, zonder dat we er een 'ziekenhuiskamer-gevoel' van kregen. Zorgpunt heeft veel van de praktische organisatie overgenomen, waardoor al mijn focus naar Annelies kon gaan. We hebben in alle rust en comfort afscheid kunnen nemen van elkaar."

Odoo • Tekst en afbeelding

Aanbevolen producten voor palliatieve zorg.Elektrisch verstelbaar ziekenhuisbed


Geraak zonder moeite veilig in en uit bed. Inclusief zijsponden en zelfoprichter.


€1,85 / dagOpvouwbare rolstoel


Eenvoudig te vervoeren rolstoel  met been- en voetsteunen en verstelbare armsteunen.


€0,90 / dagSpuitaandrijver


Gebruiksvriendelijke spuitpomp voor veilige toediening van vloeistoffen thuis.


€21,75/ weekToiletstoel op wielen


Mobiele, compacte toiletstoel met wielen, remmen en uitklapbare armleuning.


€0,85/ dag

Ontdek alle tips voor palliatieve zorg.

   Veelgestelde vragen over palliatieve zorg.

   Palliatieve zorg en terminale zorg wordt vaak door elkaar gebruikt. Toch is er een verschil tussen de twee begrippen. We leggen het je hieronder kort uit: 

    

   Palliatieve zorg is een overkoepelende term voor alle zorg die gegeven wordt aan een patiënt waarbij genezing niet meer mogelijk is. Het doel is om de levenskwaliteit te bevorderen. Bij palliatieve zorg verschuift het doel van de zorg van genezen naar kwaliteitsvol leven. Bijvoorbeeld, dementie is een ongeneeslijke aandoening. Dus alle zorg die men aan een patiënt met dementie geeft is bijgevolg ook palliatieve zorg. Palliatieve zorg is dan ook iets dat jaren kan duren.  


   Terminale zorg daarentegen is de zorg die gegeven wordt aan een patiënt waarbij genezing niet meer mogelijk is en waarbij het overlijden op korte termijn (3 maanden of minder) wordt verwacht. Bij terminale zorg verschuift het doel van kwaliteitsvol leven naar kwaliteitsvol sterven. 

   Bij palliatieve en terminale thuiszorg ligt de centrale rol voornamelijk bij de mantelzorgers (familie, vrienden). Zij worden zeer sterk ondersteund door professionele zorgverstrekkers (huisarts, thuisverpleging, palliatieve thuiszorg, gezinshulp,...) en het netwerk Palliatieve zorg.

    

   In principe is de zorg die thuis gegeven kan worden dezelfde als die in het ziekenhuis of in een hospice. Belangrijk hierbij is dat er wel rekening moet gehouden worden met een aantal praktische zaken. Zo wordt het aangeraden om thuis de nodige woningaanpassingen te doen om een comfortabele en veilige zorg mogelijk te maken. Bij Zorgpunt geven we je advies over welk thuiszorgmateriaal het best bij jou zou passen, afhankelijk van jouw situatie. Denk hierbij aan een ziekenhuisbed en toiletstoel, een rolstoel of looprek of zelfs een gehele mobiele zorgwoning. 

   Onze missie is om elke zorgbehoevende van geschikt, kwalitatief materiaal te voorzien. Dat doen wij door advies te geven, zowel online, telefonisch of via een van onze Zorgpunt apotheken. Ons thuiszorgmateriaal kan je kopen of huren, net zolang als dat jij dat nodig hebt.

   Wens je meer vrijblijvende informatie te ontvangen over onze producten of diensten? Neem dan hier contact met ons op.

   Bij palliatieve en terminale thuiszorg ligt de centrale rol van het verzorgen van de patiënt vaak bij vrienden en familie. Als mantelzorger heb je een bijzondere rol die veel voldoening kan geven, maar met momenten ook erg zwaar kan zijn. 


   Het netwerk Palliatieve zorg ondersteunt mantelzorgers en zorgbehoevenden. Het netwerk bestaat uit een team van professionele zorgverleners, hulpverleners en vrijwilligers. Afhankelijk van jouw behoeften, kan je beroep hulp vragen aan een huisarts, thuisverpleegkundige, poetshulp, gezinshulp of andere zorgverlener. Zorgpunt werkt al in heel wat regio's samen met het netwerk om patiënten en zorgverleners te voorzien van kwalitatief materiaal. 

    

   Je kan op drie manieren aan thuiszorgmateriaal van Zorgpunt geraken.

   1. Je kan naar je Zorgpunt apotheker in de buurt gaan. Vind hier een Zorgpunt apotheek in jouw buurt.

   2. Je kan Zorgpunt telefonisch contacteren op het nummer 0471 21 15 17

   3. Je kan het materiaal rechtstreeks huren of aankopen via de webshop.

   Zorgpunt levert indien gewenst de volgende dag, zelfs in het weekend. Bij de levering wordt het materiaal geïnstalleerd door een specialist. Je krijgt na installatie steeds uitleg over hoe het materiaal te gebruiken.

   Elke zelfstandige oudere heeft unieke diensten en materialen nodig. Dat betekent dat het zoeken naar het juiste thuiszorgmateriaal maatwerk is.


   Zorgpunt apotheken zijn geen klassieke thuiszorgwinkels, maar advies- en verkooppunten. De Zorgpunt apothekers zijn gespecialiseerd in thuiszorgmateriaal, bieden een luisterend oor en helpen elke zorgbehoevende graag verder met persoonlijk advies.


   Het voornaamste doel van Zorgpunt is om zorgbehoevende te voorzien van kwaliteitsvol thuizorgmateriaal. Zo kunnen zowel patiënten, als ouderen veilig en comfortabel thuis de zorg krijgen die zij nodig hebben. Lees hier meer over Zorgpunt.

   Persoonlijk advies nodig?

   We helpen je graag verder!

   Al jouw vragen rond thuiszorg beantwoord


   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief