Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Hoe gebruik je een CPM-toestel voor de knie en heup?
Herstellen van een knie of heup operatie is een lang en pijnlijk process. Ontdek hoe het CPM toestel jouw revalidatie versnelt en optimaliseert op een veilige en effectieve manier.
28 oktober, 2020 door
Sebastiaan


Odoo + afbeelding en tekst

Sebastiaan, één van onze kinesisten, is gespecialiseerd in revalidatie en helpt Zorgpunt gebruikers bij het revalideren na hun operatie. Op deze pagina geeft hij je een woordje uitleg over hoe je een CPM-toestel voor de enkel gebruikt.

Gewrichten zijn bedoeld om te bewegen. Wanneer u herstelt van een letsel of een operatie aan de gewrichten leidt immobilisatie tot een slechte doorbloeding, wat het herstelproces vertraagt. Daarenboven leidt immobilisatie tot verklevingen en littekenvorming met als gevolg een beperkte bewegingsvrijheid en pijn. Om dit te voorkomen wordt het gebruik van een CPM-toestel (Constante Passieve Mobilisatie) aanbevolen.

Tip: er bestaan zowel actieve als passieve mobilisatie toestellen voor de revalidatie van een ingreep aan de knie. Bekijk hier het verschil tussen actieve en passieve mobilisatie.

In deze video legt onze kinesist Sebastiaan uit hoe je een CPM toestel voor de knie of heup gebruikt.

 
 

Instructies

Positioneer uw been zodanig dat uw knie rust daar waar het CPM-toestel buigt en de onderkant van uw voet tegen de voetsteun aanligt. Bevestig uw been aan het toestel door de riemen van het toestel om uw dij, scheenbeen en voet te bevestigen.

Bewegingsparameters: flexie, extensie

Bij ieder gebruik van een CPM-toestel dienen steeds de snelheid, duur en bewegingsparameters ingevoerd te worden. Bij de levering geeft Sebastiaan of zijn collega kinesist aan hoe u correct te positioneren in het CPM-toestel en hoe het CPM-toestel correct in te stellen.


 Snel aan huis geleverd

Reserveer vandaag nog jouw CPM-toestel.

 

 

 

Vragen? Bel ons op 0471 21 15 17.