Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Hoe gebruik je een CPM-toestel voor de schouder?
immobilisatie na een operatie leidt tot verklevingen en littekenvorming met als gevolg een beperkte bewegingsvrijheid en pijn. Om dit te voorkomen wordt het gebruik van een CPM-toestel aanbevolen.
9 oktober, 2020 door
Sebastiaan

 

Odoo + afbeelding en tekst

Sebastiaan, één van onze kinesisten, is gespecialiseerd in revalidatie en helpt Zorgpunt gebruikers bij het revalideren na hun operatie. Op deze pagina geeft hij je een woordje uitleg over hoe je een CPM-toestel voor de elleboog gebruikt.

Gewrichten zijn bedoeld om te bewegen. Wanneer u herstelt van een letsel of een operatie aan de gewrichten leidt immobilisatie tot een slechte doorbloeding, wat het herstelproces vertraagt. Daarenboven leidt immobilisatie tot verklevingen en littekenvorming met als gevolg een beperkte bewegingsvrijheid en pijn. Om dit te voorkomen wordt het gebruik van een CPM-toestel aanbevolen. 

In deze video legt onze kinesist Sebastiaan uit hoe je een CPM toestel voor de schouder gebruikt.

 
 

Instructies

Positioneer uw arm zodanig dat uw elleboog rust daar waar het CPM-toestel buigt en grijp met de hand het handvat vast. Bevestig uw arm aan het toestel door de riemen van het toestel om uw de onder- en bovenarm te bevestigen.

Bewegingsparameters: horizontale abductie en adductie, rotatie

Bij ieder gebruik van een CPM-toestel dienen steeds de snelheid, duur en bewegingsparameters ingevoerd te worden. Bij de levering geeft Sebastiaan of zijn collega kinesist aan hoe u correct te positioneren in het CPM-toestel en hoe het CPM-toestel correct in te stellen.



 Snel aan huis geleverd

Reserveer vandaag nog jouw CPM-toestel.

 

 

Vragen? Bel ons op 0471 21 15 17.